Directiemeubilair
Directiemeubilair is er in vele vormen, omdat elke directiekamer inrichting...

Entreemeubilair
Het entreemeubilair van uw bedrijf is het visitekaartje naar uw klant...
 

Bureaustoelen

De bureaustoel of kantoorstoel moet ergonomisch geschikt zijn voor de werknemer. Omdat de lichaamsmaten en lichaamsverhoudingen van werknemers onderling sterk verschillen moet er een aantal belangrijke verstelmogelijkheden aanwezig zijn. De twee belangrijkste verstelmogelijkheden hebben een relatie met de lichaamsmaten en lichaamsverhoudingen. Zo is de zithoogte direct gerelateerd aan de onderbeenlengte. De zitdiepte is direct gerelateerd aan de bovenbeenlengte. Bij de andere verstelmogelijkheden zijn deze relaties minder direct aanwezig.
 

Bekijk hier onze bureaustoelen collecties
 

Een belangrijk deel van de ergonomische wensen voor de bureaustoel of kantoorstoel is opgenomen in de NPR 1813 versie 4. Maar er zijn ook andere beoordelingssystemen zoals de VHP ergonomie.

Reden daarvoor is dat op basis van de NPR 1813 er alleen afspraken gedaan konden worden als: “de stoel voldoet”of “de stoel voldoet niet” aan de NPR 1813. Nader inzicht in kwaliteit, duurzaamheid en zitcomfort konden niet gemaakt worden.

Dus hoe weet je dan dat je een goede, verantwoorde investering doet?
Er zijn voldoende bureaustoelen en kantoorstoelen op de markt die niet voldoen aan de NPR1813 normering maar wel meer zitcomfort bieden, duurzamer zijn en vaak ook voordeliger in aanschaf.

Bewegend zitten ofwel biodynamisch zitten

Ook het ‘bewegend zitten’ is een nog ondergeschoven kindje. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat 80% van de geteste personen ervan overtuigd is dat het gebruik van een stoel met het Orthopedic systeem hun rugpijn verminderde. 71% van de geteste personen vond een stoel met het Orthopedic systeem heel comfortabel, en 83,9% zou graag zijn eigen stoel inruilen voor een Orthopedic stoel.

Biodynamisch zitten; het Orthopedic systeem werkt samen met het menselijke lichaam en speelt in op de lichaamsbewegingen. Hierdoor is de druk over bijna de helft van de totale oppervlakte van de tussenwervelschijf gespreid en wordt een energiestroom naar binnen toe opgewekt.

Een stoel met het Orthopedic systeem spreidt de druk gelijkmatig over de wervelkolom en leidt niet tot overdreven druk op de randen van de gewrichtsvlakken. Er wordt afwisselend getrokken en geduwd, waardoor de tussenwervelschijven van energie worden voorzien.

De constante beweging in de omgeving van het bekken vormt een training voor de spieren. Hierdoor woerden de spieren elastischer en kunnen ze de wervelkolom beter ondersteunen. Op die manier vermijden wij de negatieve gevolgen van een slechte zithouding en vervorming van de wervelkolom.


Bent u ook op zoek naar een goed kantoorconcept, orthopedische bureaustoelen, kantoormeubelen en bureaustoelen welke past bij uw organisatie.
Tel: 0478-516283


Wij leveren o.a. in Limburg, Noord Brabant, Gelderland, Utrecht, Sevenum, Sittard, Beringe, Asten, Roermond, Bergen, Venray, Venlo, Maastricht, Heerlen, Hoensbroek, Helmond, Uden, Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Waalwijk, Oosterhout, Beugen, Nijmegen, Arnhem, Veenendaal, Doetinchem, Apeldoorn, Utrecht, Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam, Enschede en Zwolle.
Copyright 2011 © Lugom.nl
All rights reserved.